У Люботині побудують бомбосховище за 73 млн грн

У Харківському районі впродовж року планують реалізувати 46 проєктів з відновлення на суму майже 921 мільйон гривень. Відбудову проводять за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії, місцевих та обласного бюджетів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ХОВА з посиланням на начальника Харківської районної військової адміністрації Володимира Усова.

За його словами, гроші виділено на відновлення житлового фонду, медичних і освітніх закладів, а також адмінустанов у Харківському районі.

«По 25 проєктам будівельні роботи вже розпочато: 17 з них – це відновлення багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків у місті Дергачі; 7 – відновлення закладів охорони здоров’я у Харкові та Дергачах, а також селах Черкаська Лозова, Руська Лозова, Великі Проходи і селищі Лісне; ще 1 проєкт – відновлення адміністративної будівлі у селі Руська Лозова. Загалом цьогоріч плануємо впровадити 37 проєктів відновлення багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків на суму понад 600 мільйонів гривень: крім Дергачів ще 8 об’єктів – у Слатиному, 10 – у Руській Лозовій та по одному в Докучаєвському й Рогані», – розповів Володимир Усов.

Начальник Харківської РВА додав, що розпочато відновлення закладу освіти в Мерефі на загальну суму 69,5 мільйона гривень, а у Люботині – будівництво бомбосховища, вартість якого складає майже 73 мільйона гривень.

Як повідомляв Харків Times, на відновлення Харківської області Кабмін виділив понад 3,5 млрд грн.